Jump to content
Sign in to follow this  
IonuT

PonoPlayer, un player portabil Hi-Fi creat pentru amatorii de muzică pretenţioşi !

Recommended Posts

lt0cZo2.jpg

 

 

 

Acum un an şi jumătate, celebrul compozitor, chitarist şi vocalist Neil Young şi-a anunţat intenţia de a lansa un ecosistem menit să ofere o calitate excelentă a redării: Pono. Format dintr-un player audio portabil, un magazin online de muzică şi un format media fără pierderi de calitate, acest ecosistem se apropie încet de realitate, player-ul portabil PonoPlayer urmând să debuteze sub forma unui proiect Kickstarter pe data de 15 martie.
 
Urmând să fie numit PonoPlayer, player-ul audio va avea o memorie internă de 128 GB şi va putea stoca între 100 şi 500 de albume muzicale stocate în formatul de înaltă fidelitate folosit de serviciul PonoMusic, cei care doresc mai mult putând folosi carduri de memorie. Ciudata carcasă triunghiulară oferă un ecran LCD şi trei butoane pentru navigaţie, un conector MicroUSB şi două ieşiri audio: una pentru căşti şi una pentru un eventual amplificator extern.
 
PonoPlayer promite o calitate deosebită a redării audio. Acesta urmează să folosească convertoare digital-analogice de înaltă fidelitate de la ESS, filtre digitale de bună calitate şi un amplificator cu distorsiuni extrem de mici de la Ayre Acoustics, companie în colaborare cu care acest produs a şi fost de altfel dezvoltat. Mia multe detalii vom aflat în mâine, când Neil Young va prezenta PonoPlayer în cadrul conferinţei SXSW. Preţul acestui player va fi de 399$, acesta fiind subiectul unei campanii Kickstarter care va debuta pe 15 martie.
 
Image:

yBfM5or.jpg

 
În acest moment nu au fost oferite detalii despre formatul de stocare, Neil Young menţionând anterior că vizează formatul necomprimat PCM cu rată de eşantionare de 192 KHz şi o rezoluţie de 24 de biţi, eventual împachetat cu o compresie nedistructivă pentru a minimiza spaţiul de stocare cerut. Vestea bună este că fişierele audio oferite de viitorul magazin PonoMusic vor fi şi masterizate în mod special pentru lansare şi nu vor conţine nici o formă de protecţie digitală.
 
Un etern detractor al stocării digitale MP3 sau AudioCD, despre care afirmă că stochează doar 5, respectiv 15 procente din complexitatea audio a benzilor originale folosite pentru înregistrare şi masterizare, Neil Young a mai fost implicat într-o serie de proiecte care-şi propuneau să reînvie sunetul Hi-Fi pe piaţa audio pentru consumatori.
 
Un apropiat a lui Steve Jobs, despre care afirma că "este părintele comerţului cu muzică în format digital care asculta doar discuri de pick-up", Neil Young a fost implicat într-un proiect care-şi propunea să ofere în iTunes şi alternative digitale 96KHz/24bit sau 192KHz/24bit cu o masterizare atentă, proiect care s-a materializat parţial prin apariţia Mastered for iTunes.
 
Neil Young nu este primul care se gândeşte la lansarea unui player portabil, ultimul model similar lansat fiind iRiver AK120. În condiţiile în care şi vânzările celebrului iPod sunt în cădere liberă, rămâne însă de văzut cât succes va avea un produs exclusivist şi scump.
 
 
 
 
SURSA: THEVERGE

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×